Anderlecht neemt het op tegen West Ham, Steaua Boekarest en Silkeborg in Conference League

© Photo News
| RSC Anderlecht.
Updated: 26-08-2022 - 15:39

Anderlecht zal het in de Conference League in groep B opnemen tegen West Ham (Eng), Steaua Boekarest (Roe) en Silkeborg (Den).

Anderlecht is er pas voor het eerst sinds 2018-2019 weer bij in de groepsfase van een Europees toernooi en zat bij de loting dan ook pas in de derde pot. Met West Ham United, dat de voorbije weken op Rode Duivel Hans Vanaken (Club Brugge) aasde maar nu eerder voor Lucas Paqueta (Lyon) lijkt te gaan, kwam de nummer zeven van vorig seizoen in de Premier League uit de bokaal. Dit seizoen draait het echter nog niet voor David Moyes en co. Na drie speeldagen staan ze puntenloos laatste en dus wordt er naarstig gezocht naar versterking. Vorig seizoen waren ze nog goed voor een halvefinaleplaats in de Europa League.

Steaua, dat tegenwoordig als FCSB door het leven gaat, is een gewezen en gevallen Europese grootmacht die de voorbije seizoenen niet eens meer voorbij de voorrondes geraakte in Europa. In Roemenië sloten ze vorig seizoen af als vicekampioen, na CFR Cluj. Silkeborg is de nummer drie uit Denemarken en wist zich zo voor het eerst in meer dan twintig jaar nog eens te plaatsen voor Europees voetbal.

De groepsfase wordt in versneld tempo afgewerkt tussen 8 september en 3 november. Enkele weken later gaat in Qatar immers het WK voetbal van start. Enkel de groepswinnaars stoten rechtstreeks door naar de achtste finales, de nummers twee komen in een tussenronde uit tegen de nummers drie uit de Europa League, waarin met vicekampioen Union Sint-Gillis één Belgisch team actief is. De nummers drie en vier uit de groepsfase worden uitgeschakeld. De finale van de tweede editie van de Conference League wordt op 7 juni in de Tsjechische hoofdstad Praag gespeeld. De eerste editie werd vorig seizoen gewonnen door het AS Roma van coach José Mourinho.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?