| Amadou Diawara

Anderlecht neemt middenvelder Diawara over van AS Roma, en leent Olsson en Bouchouari uit

© Belga
01/09/2022
Updated: 01/09/2022 06.56u

Anderlecht heeft zich versterkt met de Guinese international Amadou Diawara, die overkomt van AS Roma. Daarnaast leent paars-wit zijn Zweedse international Kristoffer Olsson uit aan het Deense Midtjylland en ook belofte Mohamed Bouchouari wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend, aan het Nederlandse Emmen.

"Door de blessure van Adrien Trebel verloren we ineens veel ervaring, die noodzakelijk was om de jonge spelers te begeleiden. We wilden ook meer kracht in de diepte en zijn ervan overtuigd dat Amadou daarom de juiste speler voor ons is. Na een moeilijk seizoen bij AS Roma is hij vastberaden om zijn waarde opnieuw te bewijzen", zegt CEO Peter Verbeke op de clubwebsite.

"Ik ben ervan overtuigd dat een transfer naar Anderlecht nu de juiste stap in mijn carrière is. Ik heb veel bijgeleerd in Italië, maar nu was het tijd voor een nieuwe uitdaging", aldus Amadou Diawara zelf.

Diawara verkaste in 2015 van zijn geboorteland Guinee naar het Italiaanse San Marino, waarna vrijwel meteen een transfer naar eersteklasser Bologna volgde. Na een seizoen bij Bologna werd hij ploeggenoot van Dries Mertens bij Napoli, waar hij in totaal 74 keer in actie kwam.

In 2019 ruilde Diawara Napoli in voor AS Roma. In de hoofdstad speelde hij in totaal 66 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. Diawara debuteerde op 21-jarige leeftijd in de Guinese nationale ploeg. Sindsdien verzamelde hij 26 caps.

Uitgeleend

De Zweedse international Kristoffer Olsson daarentegen gaat naar het Deense Midtjylland. Midtjylland heeft ook een aankoopoptie op de 27-jarige offensieve middenvelder.

Voor Olsson betekent het een terugkeer naar de club waar hij in 2014 zijn profdebuut maakte. Midtjylland huurde hem toen van zijn jeugdclub Arsenal en nam hem een jaar later definitief over. In 2017 verkaste Olsson naar het Zweedse AIK en twee jaar later naar het Russische Krasnodar, waar Anderlecht hem vorig jaar wegplukte. Bij de Deense vicekampioen moet hij nu de naar Club Brugge vertrokken Raphael Onyedika vervangen.

Ook belofte Mohamed Bouchouari wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend, aan het Nederlandse Emmen. De 21-jarige rechtsachter, in 2018 overgekomen van de jeugd van Zulte Waregem, was met de beloften van Anderlecht in de Challenger Pro League actief.

FC Emmen keerde eerder dit jaar terug in de Eredivisie, waarin het na vier speeldagen met vier punten op de twaalfde plaats staat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni