Anderlecht neemt vlot de maat van KV Mechelen

© brusselnieuws.be
03/11/2012
Sporting Anderlecht heeft KV Mechelen geklopt met 1-4. Kouyaté en De Sutter (3) scoorden de doelpunten voor paars-wit. De Brusselaars staan zeker tot zondagavond alleen aan de leiding in de eerste klasse.

Sporting begon aardig maar moest wachten tot het laatste kwartier van de eerste helft om het overwicht ook naar het scorebord te vertalen. Met doelpunten van Kouyaté en De Sutter nam paars-wit nog voor de rust een optie op de drie punten.

Toen De Sutter kort na de pauze zijn tweede van de avond scoorde, was het meteen over en uit voor KV Mechelen. In de slotfase kwam de thuisploeg toch nog even opzetten na een doelpunt van Pedersen maar De Sutter, duidelijk de man in vorm bij de Brusselaars, scoorde in extremis nog zijn derde van de avond: 1-4.

Daarmee komt Anderlecht voorlopig alleen aan de leiding in het klassement. Zulte Waregem kan opnieuw langszij komen als het zondagavond wint bij Club Brugge.