Anderlecht niet naar 2e ronde Champions League

© FM Brussel
25/11/2004
In de Champions League voetbal stond RSCA Anderlecht woensdagavond tegen Valencia. Met een 1-2 verlies kon Anderlecht zich echter niet plaatsen voor de tweede ronde.

Woensdagavond kreeg RSCA Anderlecht het Spaanse Valencia op bezoek in het Constant Vanden Stock-stadion. Voor Anderlecht stond er veel op het spel en moesten er broodnodig punten behaald worden.

Trainer Hugo Broos liet voor de match nog weten dat hij hoopte toch één doelpunt te kunnen maken. Dat was de ploeg volgens hem aan de club en haar supporters verschuldigd.

Anderlecht kon woensdagavond de balans niet in haar richting laten doorwegen en verloor tegen Valencia met 1-2. In de negentiende minuut kon Corradi van Valencia scoren. Vijf minuten later kon Wilhemsson gelijk maken. Maar Di Vaio plaatste in de achtenveertigste minuut de 1-2 eindstand op het scorebord.

Daardoor staat Anderlecht in groep G op de laatste plaats met nul punten. De ploeg komt daardoor niet meer in aanmerking voor de UEFA-Cup omdat de derde plaats niet meer haalbaar is. In dezelfde groep G speelde Werder Bremen en Inter Milaan 1-1 gelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni