Op de tweede speeldag van de play-offs in het voetbal heeft Anderlecht met 3-1 verloren op het veld van Standard. Omdat ook Gent en Club Brugge hun wedstrijd verloren, blijft de titelstrijd razend spannend.

Standard dicteerde vanaf het begin de wet en na bijna een kwart wedstrijd de score openen. Het antwoord van paars-wit bleef uit en kort na de rust beslisten de wedstrijd definitief met twee doelpunten in enkele minuten. Invaller Tielemans kon enkel nog de eer redden voor Anderlecht.

Gelukkig voor paars-wit gingen ook Gent en Club Brugge onderuit dit weekend. Anderlecht blijft zo gedeeld tweede, op twee punten van de West-Vlaamse leider. Standard zit paars-wit wel opnieuw op de hielen en ook Kortrijk en Charleroi zijn nog niet uitgeteld.