Anderlecht onderuit tegen Moeskroen-Péruwelz

© brusselnieuws.be
07/12/2014

Moeskroen-Péruwelz heeft RSC Anderlecht zaterdag met 4-2 naar huis gestuurd. Bram Nuytinck wordt maandag geopereerd aan de teen en is maanden out.

Anderlecht beleefde een desastreuze start en keek na 25 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Kevin Vandendriessche (6' en 10') scoorde de eerste twee doelpunten, Chancel Mbemba maakte het met een klungelige owngoal allemaal nog wat erger. Op het middenveld stapelden Tielemans en zijn ploegmaten de foute passes en de balverliezen op.

Vlak voor de rust zette Mbemba zijn fout aan de overkant wel zelf recht, waardoor de tussenstand 3-1 werd.

Maar de ommekeer volgde niet. Toen Anderlecht-doelman Silvio Proto Diaby onderuit haalde in de zestien, mocht Moeskroen-speler Michel in de 73de minuut vanaf de stip het mes nog wat dieper in de wonde steken. Cyriac milderde voor affluiten nog tot 4-2. Maar dat baatte niet meer.

Teenoperatie
De club maakte zaterdag ook bekend dat ze nog maanden niet op Bram Nuytinck zal kunnen rekenen. De 24-jarige centrale verdediger gaat maandag onder het mes en zal daarna nog drie maanden moeten revalideren. Nuytinck is al sinds september buiten strijd met een teenblessure die hij opliep in de Champions League-wedstrijd op Galatasatay.

De voorbije weken verloor Anderlecht op Charleroi (3-1) en volgde er in eigen huis een gelijkspel (2-2) tegen Club Brugge, waardoor er slechts 1 op 9 gesprokkeld is.

Paars-wit moest daardoor de leidersplaats al afstaan aan Club Brugge, dat met 32 punten voorlopig één punt meer telt. AA Gent staat derde met 29 punten en kan vandaag zondag over Anderlecht wippen als ze wint bij Racing Genk.