Paul Van Himst

| Paul Van Himst.

Anderlecht ontvangt Mechelen in retroshirt ter ere van jarige clublegende Paul Van Himst

© Belga
02/10/2023

RSC Anderlecht zal komende zaterdag (7 oktober) het competitieduel thuis tegen KV Mechelen afwerken in een speciaal shirt om de 80ste verjaardag van clublegende Paul Van Himst te vieren. Dat laat de voetbalclub maandag weten.

De Anderlechtspelers zullen in het Lotto Park aantreden in een JOMA-heruitgave van de stijlvolle witte shirts waarin Van Himst jarenlang het mooie weer maakte voor de Brusselaars. Supporters kunnen hun eigen exemplaar online aanschaffen of vanaf zaterdag in de fanshop.

Paul Van Himst viert vandaag/maandag zijn 80ste verjaardag. De aanvaller speelde bijna zijn hele carrière voor Anderlecht (van 1959 tot 1975). Hij debuteerde er als 16-jarige en won met de club onder meer acht landstitels en vier keer de beker. "De blanke Pelé" kreeg ook vier Gouden Schoenen en werd uitgeroepen tot Gouden Schoen van de Eeuw. Na zijn spelerscarrière was Van Himst drie jaar coach van Anderlecht (1982-1985), dat hij naar een titel en de UEFA Cup leidde.

"Voetballers krijgen in de geschiedschrijving wel eens een mythische status toegeschreven. Vaak met enige zin voor overdrijving, verblind door romantiek en de emotie die onlosmakelijk met het spel verbonden zijn. Bij Paul, echter, klopt alles. Hij is groots", onderstreept Anderlecht. "Van Himst is een levende legende. De verpersoonlijking van de term champagnevoetbal. De norm voor het nummer 10 van Royal Sporting Club Anderlecht. Keurig en wijs, niet verlegen om een mening over zijn club."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni