Anderlecht opent groepsfase met thuiswedstrijd tegen Silkeborg

© RSCA
| RSCA.

RSC Anderlecht speelt zijn openingswedstrijd in groep B van de Conference League op donderdag 8 september in eigen huis tegen het Deense Silkeborg, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA zaterdag bekend.

Een week later, op 15 september, volgt voor de Belgische recordkampioen de verplaatsing naar gewezen grootmacht Steaua Boekarest.

Op de derde speeldag staat op 6 oktober in het Astridpark de clash tegen West Ham United op het programma, een week later volgt de verplaatsing naar Londen.

Op de vijfde speeldag speelt RSCA op 27 oktober gastheer voor Steaua, de groepsfase wordt op 3 november afgesloten in het Deense Silkeborg.

West Ham United

Anderlecht is er pas voor het eerst sinds 2018-2019 weer bij in de groepsfase van een Europees toernooi en zat bij de loting dan ook pas in de derde pot. Met West Ham United kwam de nummer zeven van vorig seizoen in de Premier League uit de bokaal.

Dit seizoen draait het echter nog niet voor David Moyes en co. Na drie speeldagen staan ze puntenloos laatste en dus wordt er naarstig gezocht naar versterking.

Vorig seizoen waren ze nog goed voor een halvefinaleplaats in de Europa League.

Achtste finales

Enkel de groepswinnaars stoten rechtstreeks door naar de achtste finales, de nummers twee komen in de barrages uit tegen de nummers drie uit de Europa League, waarin met vicekampioen Union Sint-Gillis één Belgisch team actief is. De nummers drie en vier uit de groepsfase worden uitgeschakeld.

De finale van de tweede editie van de Conference League wordt op 7 juni in de Tsjechische hoofdstad Praag gespeeld. De eerste editie werd vorig seizoen gewonnen door het AS Roma van coach José Mourinho.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?