Anderlecht pakt eerste punten in Europa League

© brusselnieuws.be
21/10/2010
Anderlecht heeft AEK Athene geklopt met 3-0. Meteen de eerste drie punten voor paars-wit in de groepsfase van de Europa League. Een deugddoende zege ook want de uittredende kampioen heeft enkele moeilijke weken achter de rug. Boussoufa, Lukaku en Juhasz zorgden voor de doelpunten.

Ondanks de immense druk begon Anderlecht rustig aan de partij. Paars-wit tikte de bal bij momenten aardig rond en het geduld werd na een half uur beloond. De doelman van AEK kon een schot van Kljestan niet helemaal onschadelijk maken en de alerte Boussoufa kon scoren in de rebound.

Een ongeïnspireerd AEK bood weinig weerwerk en zo groeide het vertrouwen bij de Belgische recordkampioen. In de tweede helft mocht het Astridpark dansen na een goeie knal via de paal van Lukaku (2-0) en een heerlijke deviatie met de hak van Juhasz (3-0). Twee keer was Boussoufa de aangever.

Halfweg de groepsfase heeft Anderlecht nu drie punten. Daarmee maakt paars-wit nog altijd kans om door te stoten naar de volgende ronde van de Europa League. Het volgende Europese duel is over twee weken in Athene tegen hetzelfde AEK.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni