Anderlecht pakt zege in ondermaatse Clasico tegen Standard

02/10/2016

RSC Anderlecht heeft voor de eerste keer sinds lang nog eens eens de confrontatie met Standard tot een goed einde gebracht. De Brusselaars gingen in de hel van Sclessin winnen met 0-1 na een kopbaldoelpunt van Teodorzcyk. Anderlecht hijst zich zo opnieuw op de tweede plaats in de stand.

Beide ploegen begonnen zonder verrassingen in de opstellingen aan de match. Standard had in de beginfase van de wedstrijd wel het heft in handen, maar veel kansen konden de Luikenaars daar niet uit puren. Anderlecht was wel gevaarlijk als het eens kon uitbreken. Na twintig minuten haalde de Roemeen Chipciu de bal heerlijk uit de lucht in het strafschopgebied van Standard, maar doelman Gillet hield de winger van het openingsdoelpunt met een goede redding.

Even later was het Kara die na een heet standje voor het doel van Standard van dichtbij Gillet kon fusilleren, maar de doelman liet zich in de eerste helft op geen foutje betrappen. Even later kwam de voormalige derde keeper van de Rode Duivels ook goed uit toen een snelle counter via Acheampong voor de voeten van Stanciu belandde.

De eerste helft werd voor de rest vooral getekend door enkele zware overtredingen van Standard. Ook in de tweede helft ging het niveau niet naar omhoog, integendeel. Veel inzet, dat wel, maar bij elke pass die enigszins gevaarlijk kon zijn liep het bij beide ploegen steevast mis. Standard begon op het uur wel te drukken, maar toen was het moment van Teodorzcyk daar ineens. De Pool zette enkele Standard-verdedigers weg met een duwtje en ook de overigens foutloze Gillet kwam te laat: 0-1.

Toen Nuytinck opnieuw even aan het twijfelen ging in zijn eigen zestien stonden alle Anderlecht-harten even stil, maar Anderlecht hield stand. In een povere Clasico haalt het zo de drie punten en komen de Brusselaars opnieuw op de tweede plaats achter leider Zulte Waregem.