Anderlecht plukt aanvaller Luis Vazquez weg bij Boca Juniors

© Belga
26/07/2023

RSC Anderlecht heeft zich versterkt met Luis Vazquez. De 22-jarige spits komt over van de Argentijnse topclub Boca Juniors en ondertekende in de Belgische hoofdstad een contract voor vijf seizoenen, zo maakte RSCA woensdag bekend.

De aanvaller werd in de zomer van 2020 door Boca overgenomen van zijn jeugdclub Patronato. Na één jaar in het tweede elftal van de club uit Buenos Aires, volgde in 2021 de doorbraak in het eerste elftal.

In 99 duels in geel en blauw was hij goed voor zestien doelpunten en zeven assists. "Ik kwam als jonge speler aan bij een grote club als Boca Juniors en zet nu de stap naar het Europese voetbal. Ik ben vereerd dat dat bij zo'n mooie club als Anderlecht kan, met zijn rijk verleden aan succesvolle Argentijnse spelers. Ik ben een speler die graag loopt en druk zet, veel intensiteit in zijn spel legt en altijd alles geeft op het veld, maar ook oog heeft voor zijn ploegmaats. Ik kijk ernaar uit om deze kleuren te verdedigen", aldus Vazquez.

In het systeem met één diepe spits van coach Brian Riemer zal Vazquez voorin de concurrentie moeten aangaan met Kasper Dolberg, die eerder deze transferperiode werd overgenomen van het Franse Nice. In totaal staat het aantal aanwinsten nu op vijf: naast Vazquez en Dolberg kwamen ook verdediger Louis Patris, doelman Maxime Dupé en middenvelder Justin Lonwijk paars-wit versterken.

"We hebben lang aan deze transfer gewerkt, dus uiteraard zijn we erg blij om Luis bij de club te verwelkomen en hem vast te leggen voor de lange termijn. Op deze manier kunnen we hem ook de tijd geven om zich te integreren, zowel op als naast het veld. Met zijn kwaliteiten en scorend vermogen zal hij ons zeker extra opties bieden in de aanval", klinkt het bij CEO Sports Jesper Fredberg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni