Anderlecht reageert met verbijstering op vandalisme van fans

© Chris Merlier via Twitter

RSC Anderlecht heeft zondag in een persbericht het gedrag van enkele supporters van de club veroordeeld. Die hebben afgelopen nacht met graffiti het stadion van Club Brugge beklad. Beide teams treffen elkaar zondagavond (om 18u00) in het Jan Breydelstadion.

"De directie van RSC Anderlecht heeft met verbijstering kennis genomen van het vandalisme dat afgelopen nacht rond het stadion van Club Brugge is gepleegd", aldus paars-wit in het persbericht. "De club betreurt en veroordeelt deze feiten ten zeerste. Wij zijn ervan overtuigd dat dit het werk is van enkelingen, die met een dergelijke daad het imago van de club en van de RSCA-fans schaden. "RSC Anderlecht kan in geen enkel geval aanvaarden dat in naam van de club dergelijke vormen van vandalisme of andere daden van agressie worden gepleegd."

"Onze veiligheidsdiensten staan in nauw contact met die van Brugge. Alle maatregelen worden getroffen om de wedstrijd van vanavond rustig te laten verlopen. We rekenen op een sportieve houding van onze fans in en rondom het stadion van Brugge."

De malaise blijft op deze manier aanhouden bij Anderlecht. Sportief haalde de club voorlopig een dramatische 1/15 in Play-off 1. De wedstrijd tegen Standard werd dan nog eens gestaakt omwille van het wangedrag van de Brusselse supporters.

Extrasportief vielen woensdag zowel op het trainingscentrum in Neerpede als in het Constant Vanden Stock-stadion speurders van de federale politie binnen. De inval kaderde in een gerechtelijk onderzoek naar witwaspraktijken en het opzetten van een criminele organisatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?