| Kasper Dolberg in actie voor zijn voormalige Franse ploeg OGC Nice.

Anderlecht slaat met Deense spits Dolberg eindelijk toe op de transfermarkt

Jaani De Koker
© BRUZZ - Belga
04/07/2023

De transfer van Kasper Dolberg naar RSC Anderlecht werd om financiële redenen meermaals on hold gezet, maar nu is er eindelijk witte rook. De 25-jarige Deense spits zal voor ruim 5 miljoen euro overkomen van OGC Nice. De Franse club meldde dat zelf bij de voorstelling van hun nieuwe coach, zo schrijven verschillende media. Dolberg zou al in het land zijn om medische tests af te leggen.

Kasper Dolberg is voor de gemiddelde voetbalkenner geen onbekende naam. De spits werd op jonge leeftijd gezien als een van de grootste talenten in Europa. Bij het Amsterdamse Ajax maakte hij - weliswaar regelmatig als invaller - deel uit van de selectie die in het seizoen 2016-2017 de finale van de Europa League verloor en het in 2019 schopte tot de halve finale van de Champions League.

Na die halve finale vertrok de beloftevolle speler naar OGC Nice in Frankrijk voor 20,5 miljoen euro. Daar kende hij een goed eerste seizoen en werd Dolberg clubtopschutter. De fans verkozen hem tot speler van het jaar.

Sindsdien liep het steeds minder vlot. Nice besloot Dolberg uit te lenen aan het Spaanse Sevilla. Daar kwam hij in de eerste helft van afgelopen seizoen slechts acht keer aan de bak, zonder te scoren. Halfweg het seizoen stopte de overeenkomst dan ook. Dolberg werd hierna uitgeleend aan de Duitse ploeg Hoffenheim. Ook daar kwam hij zelden tot scoren.

Nieuwe wending

Met deze transfer naar het zoekende Anderlecht hoopt Dolberg waarschijnlijk een nieuwe wending aan zijn carrière te geven. Hij komt terecht in een ploeg die volop timmert aan de weg terug naar boven en kan dus een belangrijke rol opeisen. Met landgenoten ceo sports Jesper Fredberg en trainer Brian Riemer aan het stuur in de Brusselse club komt hij alleszins terecht in een ploeg waar hij zich gemakkelijker zal kunnen integreren.

Dat de transfer nu wordt afgerond, is ook voor Anderlecht een goede zaak. De spelersgroep vertrekt namelijk volgende week op stage naar Oostenrijk. Ook de gesprekken met de Argentijnse middenvelder Santiago Hezze zijn volgens geruchten terug op gang gekomen. Vorige week leek die transfer nog helemaal van de baan, omdat de wensen van Hezze en het bod van Anderlecht te ver uit elkaar lagen.

Luca Monticelli

Anderlecht heeft het contract van zijn jonge spits Luca Monticelli ondertussen verlengd tot 2025. De 18-jarige Monticelli kwam in de zomer van 2019 over van Standard. De aanvaller was vorig seizoen aanvoerder van de U18-ploeg en scoorde daarbij twintig doelpunten. Hij speelde ook dertien wedstrijden voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League.

"Luca is een oogstrelend jong talent", zegt Jesper Fredberg. "Uiteraard heeft hij nog veel werk voor de boeg, maar we zien zijn potentieel en hij neemt de juiste stappen. We zijn dus tevreden dat hij bij de club blijft om samen met ons zijn potentieel te vervullen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni