Anderlecht slecht gestart in Champions League

© FM Brussel
18/09/2013
In de Champions League voetbal heeft Anderlecht met 2-0 verloren van Benfica in Lissabon. De Portugezen kwamen al na vier minuten op voorsprong na een fout van Proto, en maakten nog voor de rust de 2-0.

In dezelfde groep won Paris Saint Germain met 1-4 van Olympiacos Piraeus in Athene.

Anderlecht was al na vier minuten op achtervolgen aangewezen, nadat Proto een schot loste en Djuricicde in de rebound binnen werkte.

Anderlecht-trainer John Van den Brom: "Je kan alles op papier zetten, maar wanneer je na vier minuten een goal incasseert door een individuele fout, dan zie je dat dat ons al de nekslag geeft."

Na een andere fout in de verdediging stond het vóór de rust al 2-0. Sporting werkte een hoekschop niet goed weg en Luisao mocht van dichtbij binnen trappen.

Ook na de pauze waren de betere kansen voor de Portugese vicekampioen. Paars-wit zette wel meer druk en lag niet meer onder. Op 2 oktober speelt Anderlecht de volgende wedstrijd thuis tegen Olimpiacos.