Anderlecht sluit jaar in schoonheid af

© brusselnieuws.be
28/12/2012
RSC Anderlecht beëindigde donderdagavond 2012 met een fraaie 4-1-zege legen Lierse. Het was al de tiende zege op rij voor paarswit, dat zijn leiderspositie opnieuw verstevigt.

Anderlecht speelde tegen een verdienstelijk Lierse uiterst efficiënt. Voor de rust kwam het maar twee keer voor doel, maar was het wel twee keer raak. Mbokani en Jovanovic tekenden voor de doelpunten.

Kort na de Rust bracht De Sutter de stand op 3-0. El Gabas scoorde op het uur de eerredder voor Lierse, maar dichter kwamen de bezoekers niet meer. In de toegevoegde tijd zette invaller Vargas met een fraaie volley de 4-1 eindstand op het bord.

In het klassement vergroot de uittredende kampioen zijn voorsprong op eerste achtervolger Zulte Waregem. Anderlecht telt na 22 speeldagen 52 punten, acht meer dan de West-Vlamingen.