Anderlecht speelt gelijk op Kortrijk

© brusselnieuws.be
30/10/2015

Anderlecht is op speeldag 13 niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel op het veld van Kortrijk. Het verliest daarmee de leidersplaats aan Oostende en Gent. Anderlecht begon sterk, maar moest in de 9e minuut al achtervolgen na een doelpunt van Adam Marusic. Kort na de pauze maakte Imoh Ezekiel met zijn eerste van het seizoen gelijk.

RSC Anderlecht zit met een nieuw 'penaltyprobleem'. Gisteren misten ze de penalty's dan wel niet, scheidsrechter Joeri Van de Velde floot er geen enkele. Nochtans kon Anderlecht aanspraak maken op drie penalty's na trekfouten op Stefano Okaka en handspel van Elohim Rolland. De spelers van Anderlecht waren dan ook boos op Van de Velde.

In de 9e minuut maakte Adam Marusic, de diepte in gestuurd door Elohim Rolland, de eerste kans voor Kortrijk meteen af. Anderlecht had voortdurend balbezit, maar een stug verdedigend Kortrijk gaf weinig kansen weg en kon ook rekenen op een goed keepende Darren Keet. Zes minuten na rust was die toch geklopt toen Imoh Ezekiel op aangeven van Olivier Deschacht de gelijkmaker in doel trapte. Ezekiel scoorde zo zijn eerste echte doelpunt voor paars-wit, nadat zijn treffer van afgelopen zondag tegen Club Brugge uiteindelijk als own-goal op naam van Laurens De Bock kwam.

Door het puntenverlies moet Anderlecht de leidersplaats aan Oostende en AA Gent laten. Die hebben 27 punten, Anderlecht 26. Zulte Waregem (23), Club Brugge (22) en Genk (20) maken de top zes compleet. Met 17 punten deelt Kortrijk de zevende plaats met Sint-Truiden en Charleroi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni