| Na een onfortuinlijke val verliet het jeugdproduct van RSCA aangeslagen en ondersteund door verzorgers het veld.

Anderlecht-speler Yari Verschaeren out tot begin 2024 na zware knieblessure

© Belga
20/03/2023

RSC Anderlecht moet het zeker tot begin volgend jaar stellen zonder Yari Verschaeren. De 21-jarige aanvallende middenvelder maakte zondag in de competitiewedstrijd op het veld van Oud-Heverlee Leuven (0-2) een onfortuinlijke landing op zijn linkerknie en liep daarbij een letsel aan de voorste kruisband op. Dat heeft paars-wit maandag gemeld. Verschaeren moet onder het mes en zal minstens tot het einde van het jaar aan de kant staan.

Anderlecht kwam na de zege aan Den Dreef voorlopig de top acht binnen, maar zag vroeg in de partij Verschaeren uitvallen. Het jeugdproduct van de Brusselaars, die onder coach Brian Riemer onbetwiste titularis was, verliet aangeslagen en vloekend van de pijn ondersteund door verzorgers het veld.

De middenvelder onderging maandag de nodige scans die het letsel aan de voorste kruisband aan het licht brachten. "De hele club wenst Yari een voorspoedig herstel toe", klinkt het bij RSCA.

Verschaeren zat ook in de selectie van beloftenbondscoach Jacky Mathijssen voor de stage van de jonge Duivels van deze week, in Spanje. Zij stomen zich klaar voor het EK voor beloften van deze zomer, waar Verschaeren dus ook een kruis door moet trekken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni