Anderlecht-spelers spelen in Brugge met 'Miguel' op shirt, Doku start niet

© RSCA

Alle Anderlecht-spelers zullen zondag (om 13.30 uur), tijdens de topper van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League, op bezoek bij Club Brugge met de naam 'Miguel' op het shirt spelen. De actie kwam er op initiatief van de spelers. Na de match zullen alle shirts geveild worden. De opbrengst gaat naar de stichting "Me To You", die leukemiepatiënten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt. Dat goede doel koos Miguel Van Damme uit, de Cercle-doelman die tegen leukemie vecht.

Anderlecht speelt zondag zonder Jérémy Doku in het Jan Breydelstadion. De buitenspeler, die vorige maand debuteerde bij de Rode Duivels, is op weg naar de Franse competitieleider Stade Rennes. Zijn transfersom zou meer dan 25 miljoen euro bedragen.

Wel opnieuw aan de aftrap bij paars-wit staat Yari Verschaeren. Verschaeren is terug na twee weken afwezigheid omwille van een coronabesmetting. Ook Zakaria Bakkali en de zeventienjarige Kristian Arnstad mogen starten voor Anderlecht. Voor de jonge Noor wordt het zijn debuut.

Bij Club Brugge verving Youssouf Badji voorin de geblesseerde Michael Krmencik. Verder kwam ook Eduard Sobol in de basis ten koste van Federico Ricca.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?