Hoofdtrainer Brian Riemer tijdens de door RSC Anderlecht tegen KRC Genk verloren bekerwedstrijd van 21 december 2022
© PhotoNews | Hoofdtrainer Brian Riemer geeft richtlijnen aan rechtsback Murillo.

Anderlecht sprokkelt dankzij gelukstreffer een punt bij Club Brugge

© Belga
15/01/2023

Club Brugge en RSC Anderlecht hebben zondag 1-1 gelijkgespeeld op de 20e speeldag in de Jupiler Pro League. Casper Nielsen bracht de Bruggelingen op voorsprong in het Jan Breydelstadion. Dankzij een owngoal van Brandon Mechele wist paars-wit met een gelukje nog een punt te sprokkelen.

Vlak voor de pauze kon Brugge een eerste keer scoren, Yaremchuk legde goed breed op Lang, die beheerst binnen trapte, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Paars-wit, dat een erg woelige week achter de rug heeft, wist stand te houden maar creëerde geen kansen.

Na de rust kwam RSCA opnieuw goed weg toen Nielsen een grote kans de nek omwrong. De Deen zette even later zijn misser recht door een lage voorzet van Buchanan binnen te duwen. Een dominant Club Brugge had zo een verdiende voorsprong beet. Tien minuten later kwamen de Brusselaars erg verrassend langszij. Mechele werkte een afgeweken schot van Arnstad ongelukkig voorbij Mignolet: 1-1.

Zowel Club Brugge als Anderlecht schieten weinig op met een punt. Club Brugge, vierde in de stand, volgt na een 3 op 15 met 35 punten al op 17 eenheden van leider Racing Genk. Nummers twee en drie Union (42 ptn) en Antwerp (39 ptn) staan om 18u30 tegenover elkaar in het Dudenpark. Anderlecht is elfde met 24 punten, zeven punten boven de degradatistreep.

Anderlecht kon in Jan Breydel niet rekenen op zijn supporters, het gevolg van de sancties vorige maand opgelegd door de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal. De fans waren niet welkom na hun wangedrag tijdens én na de stilgelegde wedstrijd van 23 oktober op Standard.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni