Anderlecht in strafschoppenreeks voorbij Ludogorets naar achtste finales

23/02/2023

RSC Anderlecht heeft zich donderdagavond geplaatst voor de achtste finales van de Conference League. In de terugwedstrijd van de barrages haalde de Belgische recordkampioen het in een aardig volgelopen Lotto Park in de strafschoppenreeks met 3-0 van de Bulgaarse landskampioen Ludogorets. Na 90 en 120 minuten stond er 2-1 op het scorebord in het Lotto Park, nadat de Bulgaren de heenwedstrijd met 1-0 hadden gewonnen.

Paars-wit kwam na dertien minuten met een gelukje op voorsprong, toen een schot van Islam Slimani via Franco Russo in het Bulgaarse doel belandde. Na 68 minuten leek Yari Verschaeren met de 2-0, op aangeven van Slimani, Anderlecht de kwalificatie te bezorgen.

Weer een doelpunt met wat geluk, want het schot van de paars-witte belofte belandde via doelman Padt in doel. Er was echter amper afgetrapt toen Thiago, ook in de heenwedstrijd al de Anderlecht-boeman, de 2-1 tegen de netten duwde en zo was alles weer opnieuw te herdoen. In de verlengingen moest Ludogorets al snel met een man minder voort, na de uitsluiting van ex-Genkenaar Jakub Piotrowski.

Gescoord werd er echter niet meer. In de daaropvolgende strafschoppenreeks ontpopte doelman Bart Verbruggen zich tot de held van de avond, door de eerste drie strafschoppen van de bezoekers uit zijn doel te houden.

Met AA Gent, thuis tegen de Azerbeidzjaanse landskampioen Qarabag, komt er donderdagavond nog een tweede Belgische team in actie in deze tussenronde.

Ook de Gentenaars moeten dan een 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd zien op te halen. Vicekampioen Union is als groepswinnaar rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.