| RSC Anderlecht heeft zich woensdag versterkt met de linksvoetige verdediger James Alexander Lawrence.

Anderlecht strikt Engelse verdediger van Trencin

© Belga
29/08/2018

RSC Anderlecht heeft zich woensdag versterkt met de linksvoetige verdediger James Alexander Lawrence. De 26-jarige Engelsman komt over van de Slovaakse opleidingsclub AS Trencin. Zijn contractduur werd niet bekendgemaakt.

Lawrence kreeg zijn jeugdopleiding in Engeland en Nederland bij gerenommeerde clubs als Arsenal, Queens Park Rangers, Ajax, Sparta en RKC. Op profniveau speelde hij sinds de zomer van 2014 in Slovakije bij Trencin.

Hij verdedigde 115 keer de kleuren van die club, en scoorde daarin negen keer. De voorbije zomer was hij ook nog een vaste pion in de verdediging tijdens de Europese stuntzege tegen Feyenoord (4-0).

Jupiler Pro League

De Engelsman wordt zo de volgende in het rijtje Trentinspelers die mag proberen door te breken in de Jupiler Pro League. Eerder leverde de Slovaakse opleidingsclub van de Nederlandse oud-speler Tscheu La Lang ook al talenten als Moses Simon, Wesley Moraes, Samuel Kalu en Leon Bailey af in België.

Anderlecht begon het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League uitstekend. Na vier overwinningen in de eerste vier duels leden de Brusselaars afgelopen zondag een eerste nederlaag, op bezoek bij Club Brugge (2-1).

Komende zondag ontvangt paars-wit Antwerp in het Constant Vanden Stock-stadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, James Alexander Lawrence, Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni