| Fabio Silva, hier nog bij Wolverhampton.

Anderlecht heeft een nieuwe spits beet. De Portugees Fabio Silva, die dinsdag zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor één seizoen gehuurd van Premier League-club Wolverhampton Wanderers. Hij zal bij Anderlecht het rugnummer 99 dragen.

Zijn transfer hing al een tijdje in de lucht. Silva moet, samen met de jonge Italiaan Sebastiano Esposito, proberen het spitsenduo van vorig seizoen, Christian Kouamé en Joshua Zirkzee, doen vergeten. Kouamé en Zirkzee trokken de deur in het Lotto Park achter zich dicht.

Silva genoot zijn opleiding bij de Portugese topclubs Benfica en FC Porto en stond er al snel te boek als een groot talent. Hij werd in augustus 2019 de jongste speler ooit om voor Porto te debuteren in de competitie. Even later herhaalde hij dat kunstje op het Europese toneel, toen hij mocht invallen tegen Young Boys Bern in de Europa League. Hij werd ook de jongste doelpuntenmaker bij Porto.

In de zomer van 2020 volgde een overstap naar Wolverhampton, de club van Rode Duivel en Anderlecht-jeugdproduct Leander Dendoncker. Daar kwam hij in 62 wedstrijden tot vier goals en zes assists. Ook voor de Wanderers werd hij de jongste speler ooit die in de Premier League de netten deed trillen. Het lukte hem echter niet een vaste basisspeler te worden.

"Fabio staat bekend als één van de meest getalenteerde spitsen van zijn generatie in Europa", kon een tevreden CEO Peter Verbeke meegeven. "Hij combineert fysieke intensiteit en grinta met scorend vermogen. Hoewel hij nog maar net 20 jaar is geworden, heeft hij toch al 2 jaar ervaring in de Premier League. De komst van Fabio is belangrijk omdat we heel veel wedstrijden op korte termijn moeten afwerken én omdat we op 3 fronten willen strijden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni