nationaal voetbalstadion

Anderlecht toch op weg naar Eurostadion

© FM Brussel
23/10/2015

Voetbalclub Anderlecht wil nu toch naar het Eurostadion op Parking C. Volgens De Tijd heeft de raad van bestuur van RSCA het voorstel van consortium Ghelamco en de stad Brussel principieel goedgekeurd.

Er zou weinig veranderd zijn aan het plan, op enkele details na. Een maand geleden zette RSC Anderlecht het project nog op de helling, omdat het niet meer verzoenbaar zou zijn met de toekomstvisie van de club. Maar nu zou de club toch meestappen in het project.

Voorzitter Roger Vandenstock blijft wel voorzichtig. Hij bevestigde dat de besprekingen goed verlopen, maar dat er nog niets officieel getekend is.

In een communiqué blijft de club erg voorzichtig. "De Raad van Bestuur van RSC Anderlecht is vandaag samengekomen en heeft nota genomen van constructieve punten", luidt het. "De Raad Van Bestuur heeft het management opgedragen om de punten te verhelderen en op te volgen."

Zonder akkoord met Anderlecht heeft het project van het Eurostadion geen toekomst.

Huurprijs
Eind juni was er een akkoord tussen bouwconsortium BAM/Ghelamco, de stad Brussel (eigenaar van het terrein) en Anderlecht, dat 30 jaar hoofdhuurder zou worden van het stadion.

Jaarlijks zou de club een stevige huurprijs moeten betalen. Hoeveel is nooit meegedeeld, maar waarschijnlijk was de te hoge huurprijs een van de redenen waarom het akkoord toch nog afsprong. En zonder akkoord met Anderlecht kan Ghelamco onmogelijk de vergunningsprocedure starten. En dat moet snel gebeuren, want in het stadion moeten in 2020 de wedstrijden van het EK voetbal gespeeld worden.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni