Hein Vanhaezebrouck tijdens de eerste training van RSCA op de oefenterreinen in Tubeke als voorbereiding op het nieuwe seizoen

| Hein Vanhaezebrouck tijdens de eerste training van RSCA vandaag op de oefenterreinen in Tubeke als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Nieuwkomer Knowledge Musonda kijkt toe.

Anderlecht traint eerste keer voor nieuwe seizoen: 'De lat zal hoog liggen'

© Belga
21/06/2018

RSC Anderlecht heeft donderdag in Tubeke zijn eerste training van het nieuwe seizoen afgewerkt. Liefst 26 spelers tekenden op de trainingsvelden van de Rode Duivels present. Coach Hein Vanhaezebrouck zag er voor het eerst zijn nieuwkomers aan het werk.

Anderlecht traint in Tubeke, omdat de velden van het oefencentrum in Neerpede nog niet bespeelbaar zijn. Ook na de zomerstage in het Nederlandse Mierlo (25-30 juni) zal Anderlecht nog even in Tubeke trainen.

Zoals verwacht waren Olivier Deschacht, Mats Sels, Lazar Markovic en Massimo Bruno niet aanwezig op de eerste training. Deschacht kreeg geen nieuw contract, omdat Anderlecht achteraan wil inzetten op verjonging.

matz_sels_sven_kums_montage_940_667px_c_bruzz.jpg

Matz Sels (links) zal bij RSC Anderlecht zijn oude Gentse ploegmakker Sven Kums (rechts) opnieuw verlaten.

Sels blijft niet, Dimata op komst

De uitleenbeurten van Markovic, Bruno en Sels werden dan weer niet verlengd. De transfer van Sels is volgens manager Luc Devroe ook definitief van de baan. "Als er meer dan tien nieuwe spelers moeten bijkomen, mogen we niet te veel uitgeven aan een speler. Boeckx en Didillon zullen strijden om de plek onder de lat."

Devroe had het ook over de inkomende transfers en hoopt op nog vier à vijf spelers te mogen verwelkomen. "Er moeten sowieso nog twee centrale verdedigers en twee spitsen bij", zei hij. "Dimata wordt normaal een van die aanvallers. Er is nog niets officieel, want we wachten nog op de handtekening van Wolfsburg. Het zal om een uitleenbeurt met aankoopoptie gaan."

Op de training was er ook geen spoor van Alexandru Chipciu, Kenny Saief en Albert Sambi Lokonga. Chipciu en Saief speelden na het seizoen nog interlands voor respectievelijk Roemenië en de Verenigde Staten en sluiten pas volgende week aan. Lokonga was ziek. WK-gangers Kara Mbodji, Leander Dendoncker, Isaac Kiese Thelin en Lukasz Teodorczyk ontbraken logischerwijs ook.

We moeten natuurlijk vol voor de titel gaan, maar we willen ook eens ver geraken in de Beker van België.

Hein Vanhaezebrouck

Hein Vanhaezebrouck trainer RSC Anderlecht

Hein Vanhaezebrouck was tevreden over wat hij zag tijdens de eerste training, maar gaf wel toe dat de kern nog zal veranderen. "We waren vandaag met 22 veldspelers en vier doelmannen, maar we moeten wachten tot eind augustus", zei Vanhaezebrouck. "Dan zullen we pas onze definitieve kern kennen. Er gaan nog spelers bijkomen en vertrekken."

'Spannend titelgevecht'

De ambities van Anderlecht zijn volgens de Anderlecht-coach zoals elk jaar dezelfde. "We moeten natuurlijk vol voor de titel gaan, maar we willen ook eens ver geraken in de Beker van België", zei Vanhaezeboruck."Maar het zal niet makkelijk worden. Standard heeft een goed seizoen achter de rug, pakte de beker en zal dit seizoen nog beter willen doen. Club Brugge is kampioen geworden en is zich nog aan het versterken. En ook Gent en Genk zullen weer bij de titelfavorieten horen. Het wordt een spannend gevecht."

Ik wil weten wat mijn jongens waard zijn. Maar de lat zal hoog liggen. Wie niet kan volgen, valt af.

Hein Vanhaezebrouck

Om die 35e landstitel te behalen moet Vanhaezebrouck op een jonge groep rekenen. "We hebben een spelersgroep die gemiddeld 23 à 24 jaar oud is. En dan moet de groep nog veel wijzigingen ondergaan. Maar de lat zal hoog liggen. Wie niet kan volgen, valt af."

"Ik heb dan ook gekozen voor een zware voorbereiding. Enkel RWDM en Heist zijn amateurteams, alle andere tegenstanders in onze voorbereiding zijn profteams. Ik wil weten wat mijn jongens waard zijn", besloot Vanhaezebrouck.

Na de oefenpartijen vertrekt Anderlecht op stage. Paars-Wit zal er een oefenduel tegen het Griekse PAOK Saloniki spelen. Anderlecht zal ook op 13 juli een oefenmatch afwerken in Amsterdam tegen Ajax. Verder volgen op 6 juli KSV Roeselare, op 20 juli KVC Westerlo en op 21 juli het Franse Stade Rennais. Die laatste wedstrijd wordt in het Constant Vanden Stockstadion gespeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Hein Vanhaezebrouck

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni