Anderlecht trekt stekker uit vrouwenploeg

© Davy Rietbergen Photonews
| Het vorige bestuur investeerde met succes in het vrouwenvoetbal. De RSCA Ladies werden voor het eerst in 20 jaar nog eens landskampioen van België.

Marc Coucke maakt bij RSC Anderlecht werk van de grote kuis. Paars-wit zou nu ook de stekker uit de vrouwenploeg trekken. Volgens Sporza doet Coucke dat uit financiële overwegingen. De RSCA Ladies kroonden zich vorige week voor het eerst in twintig jaar opnieuw tot kampioen van België.

Het nieuws is op z'n minst verrassend te noemen, want begin deze maand kroonden de vrouwen van Anderlecht zich op de derde speeldag van de play-offs in de Super League nog tot landskampioen, en dat dankzij een 3-1 zege tegen Racing Genk.

RSCA slaagde er zo in de hegemonie van Standard te doorprikken. De voorbije zeven seizoenen ging de titel telkens naar Luik. Het was de eerste titel in twintig jaar voor de vrouwenploeg van Anderlecht.

De voorbije jaren investeerde het vorige Anderlecht-bestuur fors in de RSCA Ladies. Zo werden Aline Zeler, topschutter van de Red Flames, en de toptalenten Tine De Caigny en Sarah Wijnants naar het Astridpark.

Het was aanvoerster Aline Zeler die het nieuws aan BRUZZ bevestigde. RSC Anderlecht wil het opdoeken van de vrouwenploeg voorlopig nog niet bevestigen:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?