| Thomas Delaney en Joseph Paintsil vechten voor de bal tijdens een match.

Anderlecht trekt zonder Delaney, Sardella, Amuzu en Raman op stage naar Tunesië

© Belga
05/01/2024

Anderlecht is vrijdag vertrokken op winterstage naar het Tunesische Tabarka. De recordkampioen reisde met 26 spelers af. Thomas Delaney, Killian Sardella, Francis Amuzu en Benito Raman bleven in België.

Vooral het ontbreken van Delaney is een tegenvaller voor coach Brian Riemer. De Deense middenvelder viel in het competitieduel op 27 december tegen Cercle Brugge (2-0) uit met een hamstringblessure. Rechtsachter Killian Sardella (hamstrings) en buitenspeler Francis Amuzu (pubalgie) liggen voor langere tijd in de lappenmand.

Anderlecht gaf nog aan dat Delaney en Sardella in Brussel blijven om te werken aan hun herstel. Voor Amuzu wacht eerstdaags mogelijk een operatie. Aanvaller Benito Raman, wiens contract komende zomer afloopt, lijkt op weg naar de uitgang van het Lotto Park.

Anderlecht verblijft de komende tien dagen in het sportresort 'La Cigale' in Tabarka. Naast trainingen staat er in Tunesië ook een oefenwedstrijd gepland tegen Al Ahli, de regerende kampioen uit Libië. Paars-wit herneemt op woensdag 17 januari met de kwartfinale in de Beker van België bij de buren van Union. De eerste competitiewedstrijd van paars-wit na de winterstop is op zondag 21 januari, in Leuven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni