Anderlecht tweede na winst tegen Club Brugge

© brusselnieuws.be
05/05/2014

In de topper van de zevende speeldag van Play Off 1 heeft RSC Anderlecht leider Club Brugge met 0-1 verslagen. Hiermee komt Anderlecht op de tweede plaats in de stand, op één punt van de nieuwe leider, Standard.

Net als vorige week begon Anderlecht slecht aan de wedstrijd. Verdediger Mbemba kon tot tweemaal toe een achterstand ternauwernood voorkomen en kort voor rust viel paars-wit met zijn tienen na een vermijdbare rode kaart voor Mitrovic.

Club Brugge had de match in handen maar vergat zijn numerieke voordeel om te zetten in een voorsprong. Na een snelle counter, vijf minuten voor tijd, van invaller Massimo Bruno schoof Club-verdediger Thomas Meunier de bal in eigen doel.

Met deze overwinning komt Anderlecht op gelijke hoogte met Club Brugge, de voormalige leider. Omdat het één overwinning meer telt in Play Off 1 springt het over blauw-zwart naar een tweede plaats in de stand, op één punt van Standard, dat vrijdag Zulte-Waregem versloeg.

Volgende zondag speelt Anderlecht om 18 uur thuis tegen Racing Genk. In de heenwedstrijd verloor paars-wit tegen tien Genkenaars. Eerder die dag ontvangt leider Standard Club Brugge.