Anderlecht, Union én RWDM winnen oefenwedstrijden

© Photonews
| Vincent Kompany moest geblesseerd het veld verlaten bij de eerste wedstrijd tegen Saint-Etienne, maar coachte volop bij de tweede partij.

De drie Brusselse ploegen kenden een succesvolle voorbereiding. RSC Anderlecht won twee wedstrijden tegen het Franse Saint-Etienne, maar zag wel Vincent Kompany uitvallen met een blessure aan de lies. Union versloeg Eupen met 0-2 en RWDM haalde het met 2-4 van OH Leuven.

Anderlecht oefende zaterdag in twee wedstrijden van 75 minuten tegen het Franse Saint-Etienne. In de eerste wedstrijd kregen we voor het eerst in deze voorbereiding een ploeg te zien die dicht aanleunt bij een basiselftal, met onder meer Vincent Kompany, Michel Vlap, Elias Cobbaut, Albert Sambi Lokonga, Kemar Roofe maar ook Zakaria Bakkali.

Paars-wit won de eerste wedstrijd meteen met 2-1, na een penalty aan beide kanten en het winnende doelpunt van Kemar Roofe. Serieuze domper op de feestvreugde: Vincent Kompany moest na een sprintje het veld verlaten met pijn aan de adductoren. Kompany legde zich voor de rest van de eerste wedstrijd én het tweede partijtje toe op de coaching aan de zijlijn. Ook de tweede wedstrijd won RSCA met 0-1, na een vroege goal van Delcroix.

Met deze ploeg begon RSC Anderlecht aan de tweede partij tegen Saint-Etienne.

Ook de andere Brusselse ploegen kenden succes. Union pakte een knappe zege tegen eersteklasser Eupen na doelpunten van Undav en Kandouss. Ook RWDM, dat volgend seizoen ook in 1B speelt en dus een concurrent van Union Saint-Gilloise wordt, kon winnen. Tegen OH Leuven werd het 2-4, met doelpunten van Dequévy (penalty), Nzuzi (2x) en Rommens.

Opvallend: ook nu voetbalwedstrijden nog steeds zonder publiek moeten afgewerkt worden, waren toch enkele fervente RWDM-supporters afgezakt naar de oefenwedstrijd in en tegen OH Leuven. Ze kregen na de wedstrijd applaus van de spelers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?