Anderlecht verkoopt shirts uit de gloriedagen

© RSCA
| Nostalgie verkoopt. Daarom zet RSC Anderlecht de paars-witte truitjes uit de glorietijd van begin jaren 1990 in de etalage.

RSC Anderlecht verkoopt opnieuw voetbaltruitjes uit de gloriedagen van begin jaren 1990. Helden van het eerste uur Luc Nillis, Louis Oliveira en trainer Aad de Mos leidden paars-wit toen naar de kwartfinales in de UEFA-beker. Je kan ook truitjes kopen met een design uit begin jaren 1960.

Anderlecht-fans van het eerste uur zullen de shirtjes zeker herkennen. De truitjes van COPA stammen namelijk uit de glorietijd van RSC Anderlecht, het seizoen van 1990-1991. Helden van het eerste uur Luc Nillis, Louis Oliveira en trainer Aad de Mos leidden paars-wit toen naar de kwartfinales in de UEFA-beker.

Een tweede reeks shirts stamt uit de periode 1962-1963. Die shirts lijken meer op polo's, met een paars kraagje en een paarse streep dwars over het lichaam.

Zeker nu de voetbalclub in zwaar weer verkeert, met barslechte resultaten die zelfs tot rellen leidden, is het voor fans leuk om even naar een glorierijk verleden te kunnen terugblikken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?