Anderlecht verliest eerste thuiswedstrijd onder Vanhaezebrouck

Mathias Declercq
© BRUZZ
22/10/2017

De eerste thuiswedstrijd van RSC Anderlecht in de competitie onder de nieuwe coach Hein Vanhaezebrouck is op een sisser uitgedraaid voor de Brusselaars. Tegen een KRC Genk met het mes op de keel beet Anderlecht met 0-1 in het stof. Paars-wit laat zo de kans liggen om de top drie binnen te dringen.

Geen grote verrassingen in de opstelling van Hein Vanhaezebrouck voor zijn eerste thuismatch als coach van Anderlecht. Boeckx mocht opnieuw in doel plaatsnemen, Kums was fit genoeg om op het middenveld als draaischijf te fungeren en voorin moesten Teodorzcyk en Onyekuru de doelpunten voor hun rekening nemen. Aan de overkant werd de grond onder de voeten van coach Stuivenberg wel bijzonder heet: enkel met de drie punten zou de rust in Genk opnieuw kunnen terugkeren.

De Brusselaars begonnen fel aan de wedstrijd, maar tot goede kansen leidde dat in de hele eerste helft niet. Een bedrijvige Teodorzcyk liep wel voor wat hij waard was, maar liep voortdurend in de buitenspelval van de bezoekers. Naast de Pool liet ook Onyekuru zich opmerken met enkele mooie versnellingen, maar een uitgespeelde kans noteerden we in de eerste helft eenvoudigweg niet.

En dan mocht Anderlecht bij rust nog blij zijn dat het nog met elf spelers op het veld stond. Teodorzcyk flirtte met de uitsluiting toen hij volstrekt onnodig natrapte op Aidoo, maar Vertenten hield het bij geel voor de Pool.

Rievieuwcommissie doe eens jullie werk zeg #andgnk pic.twitter.com/PxXI0gm3k2

— Yves Vanhecke (@YvesVanhecke) 22 oktober 2017

Meteen na de rust wel doelgevaar
Net na de rust kregen we dan toch eindelijk wat opwinding in het Astridpark. Eerst belandde de bal tot twee keer toe op de paal na een goede krul van Onyekuru, maar het waren de bezoekers uit Genk die meteen daarna op voorsprong klommen. Appiah claimde een duwfout in de zestien na een corner van Genk, maar de kopbal van Aidoo mocht wel degelijk op het scorebord blijven staan.

0-1 dus, de opluchting bij Genk-trainer Stuivenberg viel duidelijk van het gezicht van de Nederlander af te lezen. Bijna werd het ook nog 0-2 nadat Deschacht de bal vol tegen Ingvartsen aanknalde, maar de bal hobbelde gelukkig voor Anderlecht naast de kooi van Boeckx.

Flinke ontnuchtering
De Brusselaars gingen er daarna wel vol tegenaan, maar het zat de thuisploeg ook gewoon niet mee. Onyekuru twijfelde te lang na een goede lob van Trebel, de knal van Gerkens ging naast, en ook de ingevallen Harbaoui besloot van dichtbij op de Genkse goali Vukovic. Genk kwam er niet meer aan te pas, maar de 0-1 volstond uiteindelijk wel om de volle buit terug mee te nemen naar Limburg.

Voor Anderlecht is de nederlaag dan weer een flinke ontnuchtering na het spektakelstuk op KV Mechelen op de vorige speeldag. Paars-wit laat ook de kans liggen om derde te worden, mits winst kan Zulte Waregem later zelfs nog over de Brusselaars naar de vierde plaats springen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni