Anderlecht verliest met 2-1 van AEL Limassol

© FM Brussel
23/08/2012
In de laatste voorronde van de Champions League heeft Anderlecht met 2-1 verloren bij AEL Limassol, de landskampioen van Cyprus. De terugwedstrijd in Brussel is voor volgende week dinsdag.

Limassol startte sterk en Proto moest een paar keer redding brengen. De doelman kon echter niet verhinderen dat de Cyprioten tien minuten voor de rust toch op voorsprong kwamen.

Paars-wit kwam een stuk beter uit de kleedkamer in de tweede helft en Mbokani scoorde iets na het uur de gelijkmaker. Jovanovic had de kwalificatie voor de CL daarna al een stap dichterbij kunnen brengen maar hij miste de 1-2.

Het was integendeel Limassol dat nog kon scoren. 2-1 is zeker geen slechte uitgangspositie, maar bij Anderlecht konden ze niet helemaal tevreden zijn met het geleverde spel.

Trainer John van den Brom was verrast door de tegenstander. "Ze speelden heel optimistisch en toch iets anders dan we verwacht hadden. We hebben dat niet goed gedaan. Het meeste verwijt ik het elftal dat we zelf niet gevoetbald hebben in de eerste helft. En dat is jammer."

Jovanovic krijgt rood op de bank
De terugwedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion is voor dinsdag 28 augustus. Jovanovic zal er dan niet bij zijn. Hij werd uitgesloten met een tweede gele kaart en is zo geschorst voor de terugmatch.

Opmerkelijk is dat Jovanovic de tweede gele kaart kreeg toen hij al gewisseld was. De spits was ontgoocheld over zijn vervanging en wilde meteen de kleedkamer opzoeken. Trainer van den brom verplichtte hem echter op de bank plaats te nemen. Daarop trapte de spits wild tegen enkele drankflesjes.