Anderlecht verliest opnieuw, Genk kampioen

© brusselnieuws.be
17/05/2011
Sporting Anderlecht heeft de eindstrijd van de eerste voetbalklasse niet in schoonheid kunnen beëindigen. Paars-wit verloor met 3-4 tegen Lokeren. Genk speelde 1-1 gelijk tegen Standard en is voor de derde keer kampioen van België.

De jonge Braziliaan Fernando Canesin Matos debuteerde bij Anderlecht. Het talent liet enkele mooie dingen zien, maar kon niet verhinderen dat zijn ploeg, zonder de geblesseerde Lukaku en nog aangedaan door het verlies van de titel drie dagen eerder, ten onder ging.

Tot drie keer toe kwam paars-wit op voorsprong maar evenveel keer kwam Lokeren langszij. In de slotminuten gingen de Waaslanders zelfs nog met de zege lopen. Zo eindigt het seizoen van Anderlecht helemaal in mineur. Leko was de architect van de Lokerse zege met drie assists en een doelpunt op vrije trap.

Genk haalde een punt tegen Standard. De Luikenaars kwamen op slag van rust op voorsprong, maar kort voor het einde van de wedstrijd maakten de Limburgers gelijk. Dat volstond voor Racing Genk om zich te verzekeren van zijn derde landstitel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni