In de derde voorronde van de Champions League voetbal heeft Anderlecht met 5-0 gewonnen van FC Ekranas. Vooral Mbokani en De Sutter telden de Litouwers uit.

Trainer John van den Brom koos met Tom De Sutter en Dieumerci Mbokani voor twee spitsen en speelde met oprukkende flankspelers. Hij verliet zo zijn vertrouwde 4-3-3-opstrelling, een gevolg van de slappe competitiestart tegen Kortrijk. De aanvalsdrang werd al na twee minuten beloond toen De Sutter de eerste kans in een doelpunt omzette. De spits kopte een voorzet van Safari voorbij de Litouwse doelman.

In de 21ste minuut miste Dieumerci Mbokani de kans op de 2-0. In de rebound was het voor Kanu wel raak. Vier minuten voor rust trapte Mbokani op aangeven van De Sutter de 3-0 binnen.

Paars-wit ging na de koffie op zijn elan door. Met zijn tweede van de avond zette Mbokani, nu na een assist van Milan Jovanovic, Anderlecht helemaal op rozen. Drie minuten voor tijd legde Jovanovic, bediend door Denis Odoi, de forfaitcijfers vast.

Club Brugge raakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij het Deense FC Kopenhagen, de nieuwe club van Ariel Jacobs. De terugwedstrijden worden volgende woensdag gespeeld, al word dat voor Sporting niet meer dan een formaliteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni