Anderlecht versterkt zich met Ecuadoriaanse aanvaller

© Belga
| (archiefbeeld)

Anderlecht heeft zijn tweede zomertransfer beet. De Brusselse club legde dinsdag aanvaller Nilson Angulo vast voor vijf seizoenen. De negentienjarige Ecuadoriaan komt over van LDU Quito in zijn thuisland.

Angulo vierde afgelopen seizoen zijn debuut in de eerste ploeg van Quito. Hij scoorde meteen zes keer in de competitie en de Copa Sudamericana. De jonge aanvaller werd ook verkozen tot meest beloftevolle speler van het jaar in de Ecuadoriaanse competitie. In oktober 2021 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg.

"Ik heb niet getwijfeld toen deze kans kwam", zei Angulo in een eerste reactie. "Het is een droom om deze stap te zetten naar RSC Anderlecht, dat ook in Ecuador gekend staat als grootste club van België. Wat supporters van mij mogen verwachten? Ik denk dat ik het verschil kan maken met mijn dribbels in een 1-tegen-1-situatie, maar ik kijk er vooral naar uit om nog veel te leren van mijn ploeggenoten en van de staf hier."

CEO Peter Verbeke was ook in zijn nopjes. "Onze scouts proberen overal ter wereld jonge talenten te ontdekken. Zo volgen we Nilson al een hele tijd en het was duidelijk dat hij wedstrijd na wedstrijd progressie boekte. Nilson kan als aanvaller spelen, maar ook als winger of wingback. Hij is uiteraard nog jong en zal wat tijd nodig hebben om zich aan te passen, maar met zijn goede dribbel kan hij toch al snel van waarde zijn voor het team."

Anderlecht versterkte zich eerder deze mercato ook al met de Nigeriaan Ishaq Abdulrazak, een polyvalente middenvelder van het Zweedse Norrköping.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?