Anderlecht vraagt meer tickets voor match bij PSG

© brusselnieuws.be
30/10/2013
Volgende week speelt Sporting Anderlecht opnieuw tegen Paris Saint-Germain in de Champions League, dit keer in Parijs. 600 fans van paars-wit kunnen de wedstrijd bijwonen. Dat is veel te weinig vindt Anderlecht.

Aanvankelijk wilde PSG helemaal geen bezoekende fans toelaten omdat de confrontatie tussen beide teams te boek staat als een risicowedstrijd voor supportersgeweld. Na overleg met PSG en de Franse veiligheidsdiensten werden vervolgens 600 tickets toegestaan, maar dat vindt Anderlecht nog te weinig.

De directie ijvert nu bij PSG en de Europese voetbalbond Uefa voor extra tickets. "Volgens de regelementen van de Uefa moet 5 procent van het stadion voorbehouden worden voor fans van de bezoekers", argumenteert Herman Van Holsbeeck. Dat zou betekenen dat Anderlecht recht heeft op meer dan 2.000 plaatsen. Het Parc des Princes telt immers zo'n 45.000 zitjes. In de thuiswedstrijd stelde Anderlecht 900 plaatsen ter beschikking (4,2 procent van de capaciteit) maar beperkte PSG het aantal zelf tot 400.

"Onze fans hebben zich de voorbije jaren voorbeeldig gedragen en hebben zich nog van hun beste zijde laten zien met de staande ovatie voor Zlatan Ibrahimovic", aldus nog Van Holsbeeck. "Bovendien hebben we in de vorige confrontatie met PSG aangetoond dat we probleemloos een risicowedstrijd kunnen organiseren. De Uefa mag geen uitzondering maken voor een club die steeds alle veiligheidsregels eerbiedigt."

De wedstrijd tegen PSG wordt op dinsdag 5 november gespeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni