| RSCA-supporters in het thuisstadion

Anderlecht wint laatste oefenwedstrijd in Nederland tegen Helmond Sport

© Belga
12/07/2022

RSC Anderlecht heeft dinsdag ook de laatste oefenwedstrijd van de zomerstage in Horst winnend afgesloten. Op het veld van Helmond Sport wonnen de Brusselaars met 0-2.

Anderlecht begon aan de wedstrijd met onder andere Sardella, Trebel, Colassin en Esposito in de basis, die laatste speelde zijn tweede match voor paars-wit. In de eerste helft scoorde Noah Sadiki de 0-1 in de 38ste minuut na een corner.

Bij rust bracht Felice Mazzù negen nieuwe spelers op het veld. Alleen Van Crombrugge en Hoedt bleven staan, onder andere Debast, Delcroix, Ashimeru en Verschaeren kwamen erbij. De 0-2 kwam van de voet van Anouar Ait El Hadj, die kon profiteren van balverlies bij de Nederlanders.

Dinsdag was de laatste dag van de zomerstage in Horst. Op 16 juli volgt nog een oefenmatch tegen Olympique Lyon. Anderlecht opent het seizoen 2022-2023 op zondag 24 juli met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende.