Anderlecht heeft zondagnamiddag op speeldag 23 in de hoogste voetbalklasse met 2-1 gewonnen van Charleroi.

Al na 1 minuut waren de Brusselaars op achtervolgen aangewezen. Perbet liep zich bij een hoekschop slim vrij en tikte van dichtbij de 0-1 binnen, voorbij een verbouwereerde Proto.

Lang konden de Karolo's echter niet juichen. Amper een minuut later hingen de bordjes weer gelijk na een misser van Penneteau. De bezoekende goalie ging onder een vrijschop door, waarna zijn verraste ploegmaat Amara Baby het leer in eigen doel verwerkte.

Na die zinderende openingsfase was het vooral Charleroi dat zich gevaarlijk toonde. Perbet en Pollet waagden hun kans en twee keer werd een doelpunt van de bezoekers (terecht) afgekeurd. Anderlecht stelde daar weinig tegenover, al probeerde een snedige Lukebakio offensief wel de bakens te verzetten.

Meteen na de herneming hield Penneteau zijn team recht met een knappe save op een inzet van Sylla. Een gretiger Anderlecht verhoogde de druk en in de 53e minuut was het raak. Okaka scoorde met het hoofd.

Een kwartier na de treffer van Okaka kreeg Perbet een uitgelezen kans om de stand weer gelijk te trekken. De Franse spits trapte de enorme mogelijkheid over.

In de laatste twintig minuten ging Charleroi nog verwoed op zoek naar de 2-2, maar Anderlecht hield de voorsprong met hangen en wurgen vast.