| Teodorczyk heeft net voor de start van de play-offs zijn torinstinct opnieuw te pakken en maakte zijn zesde goal in drie wedstrijden.

Anderlecht wint ondanks twee rode kaarten van Antwerp

Mathias Declercq
© BRUZZ
11/03/2018

RSC Anderlecht heeft de play-off I-droom van Antwerp aan diggelen geslagen. De Brusselaars eerden hun uittredende voorzitter met een 2-1 zege tegen Antwerp, al gooiden 2 rode kaarten nog bijna roet in het eten. Anderlecht kan zo met vertrouwen play-off I aanvatten en proberen de kloof van zes punten met leider Club Brugge te overbruggen.

De laatste wedstrijd voor de play-offs was ook die van de wissel van de macht bij Anderlecht: Roger Vanden Stock nam uitgebreid afscheid van de club waar hij 22 jaar aan het roer stond. Maar Vanden Stock had nog niet goed en wel het veld verlaten na zijn ereronde of het drama sloeg al toe in het Astridpark. Leander Dendoncker moest Stallone Limbombe in de vierde minuut al laten gaan maar greep de pijlsnelle winger nog even bij de schouder. Limbombe ging wel heel gretig liggen en smeerde Dendoncker daarmee meteen een rode kaart aan. Een streng oordeel van scheidsrechter Laforge, waardoor Anderlecht al na enkele minuten met tien man viel.

De rode kaart voor Dendoncker was wel erg streng.

Antwerp was naar Brussel afgezakt om een plaats in play-off I veilig te stellen en liet meteen ook de grootste kans optekenen. Dezelfde Limbombe had aan de tweede paal maar binnen te duwen, maar miste zijn schot volledig. Aan de overkant was het even later wél raak: Teodorczyk kan plots niet stoppen met scoren en kopte op een vrije trap van Trebel zijn zesde goal in drie matchen tegen de touwen.

Limbombe maakt misser goed

De openingsgoal van Anderlecht was het signaal voor de bezoekers om toch meer naar voor te trekken, maar Antwerp stootte telkens op een uitstekende Sels. De Anderlecht-goalie had op slag van rust ook nog eens superreflex in huis op een kopbal van Haroun, maar Stallone Limbombe maakte in de rebound zijn eerdere misser goed en joeg de bal in het dak van het doel. Antwerp dan toch op gelijke hoogte vlak voor de pauze.

AnderlechtAntwerp_Teodorczykscoort_Photonews

| Teodorczyk kopt binnen op voorzet van Trebel.

Antwerp kan geen vuist maken in tweede helft

Na de pauze kwam Anderlecht opnieuw georganiseerd aan de aftrap en hadden de tien Brusselaars lange tijd het overwicht, zonder evenwel grote kansen af te dwingen. De bezoekers uit Antwerpen konden amper nog een vuist maken en zagen zo de hoop op play-off I stilaan verdampen, zeker wanneer het nieuws kwam dat rechtstreekse concurrenten Standard en KV Kortrijk wél aan de winnende hand waren.

Anderlecht had geen medelijden met de bezoekers en klom in de 77ste minuut opnieuw op voorsprong. De penaltyfout van Siani op Morioka was overduidelijk en de strafschop van Ganvoula mooi in de hoek geplaatst: 2-1 voor de Brusselaars.

AnderlechtAntwerp_Limbombescoort_Photonews

| Limbombe maakt gelijk voor Antwerp.

Maar net wanneer Anderlecht op een comfortabele overwinning leek af te stevenen, ging het licht helemaal uit bij Adrien Trebel. De middenvelder dwong Laforge om opnieuw rood te trekken na een totaal overbodige tackle met gestrekt been op Limbombe. Gelukkig voor de Brusselaars leverde het slotoffensief van Antwerp geen doelpunt meer op.

Niet Antwerp of KV Kortrijk, maar wel Standard haalt zo play-off I nadat de Luikenaars gingen winnen op het veld van KV Oostende. Anderlecht begint zelf als tweede in de stand aan play-off I en telt, na de halvering van de punten, zes punten achterstand op leider Club Brugge, dat zelf met 0-1 ging winnen bij Sint-Truiden.