Anderlecht wint spectaculaire wedstrijd tegen Genk

© brusselnieuws.be
24/12/2012
Competitieleider Anderlecht heeft in een spectaculaire wedstrijd tegen en in Genk gewonnen met 2 - 4. Meteen ook de negende overwinning op rij voor Anderlecht.

Ook Genk heeft de reeks overwinningen van Anderlecht niet kunnen stoppen. Aanvankelijk leken de Limburgers de bovenhand te nemen. Maar na een fout van Koulibaly kon Gillet met gemak de vrije trap van Biglia binnenknikken.

Genk kwam die tik niet te boven en Anderlecht-aanvaller De Sutter nam na een vloeiende aanval een dribbel van Jovanovic over: 0-2.

In de tweede helft brak Genk het meesterschap van een nonchalant wordend Anderlecht. Koulibaly trapte met een floddergoal na een uur de 1-2 binnen.

Het Genkse publiek riep zijn ploeg naar voren en paars-wit begon steeds meer te wankelen. Plet stond nog maar pas tussen de lijnen toen hij een assist van Buffel meepikte en in de volley voorbij een kansloze keeper Proto schoot.

Genk mist penalty
Genk stond ei zo na met 3-2 op voorsprong, maar een trap van Plet eindigde op Proto. De Sutter diende Genk meteen erna het nekschot toe: hij tikte een schot op de paal van Kanu binnen. 2-3 voor Anderlecht dus.

Toch leek Genk nog een punt uit de brand te slepen, maar een penalty van Vossen streelde de bovenkant van de lat en ging over. In de extra tijd scoorde Jakovenko nog. Eindstand 2-4.

Anderlechtcoach van den Brom was blij met de overwinning, maar betreurde dat zijn ploeg Genk terug in de wedstrijd had laten komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni