Anderlecht wint tegen Charleroi en is kampioen

© Maarten Coosemans

RSC Anderlecht heeft het vanavond helemaal waargemaakt: de Brusselaars pakten hun 34e landstitel door op Charleroi met 1-3 te gaan winnen na twee treffers van Teodorzcyk en een late goal van Bruno. RSCA zette een zwakke eerste helft helemaal recht na de pauze en reist naar het Constant Vanden Stockstadion af om de titel te gaan vieren met de supporters.

Anderlecht kon zich vanavond mits winst op Charleroi verzekeren van het kampioenschap. Daarvoor dropte coach Weiler zijn topscorer Teodorzcyk en Trebel opnieuw in de basis. Aan de overkant moest Harbaoui op de bank plaatsnemen.

Toch leken de Brusselaars een hele eerst helft lang verlamd van de stress. Elke combinatie liep op een sisser af, Charleroi was de ploeg die zich gevaarlijk toonde op de counter. Na 26 minuten kon de thuisploeg profiteren van de nervositeit bij de Brusselaars. Zowel Spajic als Boeckx kwamen te laat om de snelle Bedia af te stappen, de snelle winger kon de bal zomaar in het doel leggen.

Opeens gaat het snel voor Anderlecht
0-1 dus, maar meteen erna was het ook duidelijk dat ook Brugge op achterstand stond bij KV Oostende. Brugge moest winnen om de Brusselaars de titel (nog) niet te gunnen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in, het ging zelfs met 2-1 de boot in bij Oostende.

Toch wou Anderlecht zijn nieuwe landstitel kracht bijzetten. En wat Weiler zijn spelers tijdens de rust ook had ingefluisterd: het wérkte. Want net voor de 60ste minuut was dan toch het moment van Teodorzcyk aangebroken. De Pool verbrak de vloek en scoorde dan toch zijn 21ste van het seizoen, en ook zijn 22ste volgde even later. 

Vieren tot in de laatste uurtjes
Invaller Bruno bracht de Brusselaars zelfs nog op 1-3, het feest in het uitvak van Mambourg maar vooral in het eigen Constant Vanden Stockstadion barste helemaal los. In Anderlecht wachten duizenden supporters op hun kampioenen om het feest in te zetten, de 34ste landstitel zal ongetwijfeld nog tot in de late uurtjes gevierd worden.

Volgende week speelt Anderlecht thuis nog een galamatch tegen KV Oostende, ook dan zal de landstitel uitgebreid gevierd worden.

Herbeleef hieronder het verloop van de titelontknoping:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?