| Moussa N'Diaye viert na zijn goal voor Anderlecht.

Tienkoppig Anderlecht wint op een diefje bij inefficiënt STVV

13/08/2023

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag op de derde speeldag in de Jupiler Pro League zijn tweede overwinning op rij geboekt (0-1). Op bezoek bij STVV was paars-wit lange tijd nergens, maar kwam het na rust wel op voorsprong via Moussa N'Diaye. De Truienaars konden ondanks een rode kaart voor Anders Dreyer geen vuist meer maken.

De Truienaars namen vanaf de beginfase het initiatief, paars-wit was daarentegen slordig in de passing en speelde achterin met vuur. Nieuwe spits Fatih Kaya kreeg de bal plots voor de voeten na Brussels geklungel, maar vond Maxime Dupé op zijn weg. Kort daarna een nieuwe kans voor een nieuwkomer, maar Ryotaro Ito besloot slap op de Anderlecht-doelman. De recordkampioen zakte hoe langer hoe meer in, terwijl STVV naar hartenlust combineerde.

Gaandeweg herstelde Anderlecht het evenwicht zonder echt kansen af te dwingen. Na de thee verslapte het enthousiasme van de thuisploeg en de eerste kans was voor paars-wit. Francis Amuzu kon zich op links doorzetten maar zijn gekruiste schot vond de rechterbenedenhoek niet.

Op de daaropvolgende corner kon Louis Patris de bal niet laag houden. Het was wel driemaal scheepsrecht voor Anderlecht. Na een kortgenomen vrije trap dropte Anders Dreyer de bal in het pak. Moussa N'Diaye (53.) stond op de goede plek en kopte de bal overhoeks binnen. Lang kon Anderlecht weliswaar niet genieten van zijn voorsprong. Nauwelijks twee minuten later stond Dreyer op de achillespees van Eric Bocat, scheidsrechter Lawrence Visser schoof hem na een korte VAR-check prompt een rode kaart onder de neus.

STVV ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker tegen een tienkoppig Anderlecht. Aboubakary Koita nam Dupé enkele keren vanop afstand onder vuur, maar ook invaller Joselpho Barnes kon de bal niet in doel duwen. Paars-wit bibberde naar het einde, maar hield stand.

| Matte Smets en Kasper Dolberg Rasmussen vechten voor de bal.