Landskampioen Anderlecht heeft voor de tiende keer de Supercup gewonnen. Het klopte bekerwinnaar Lokeren met 3-2.

Het duurde even voor Anderlecht voor gevaar kon zorgen in de zestien. Het 18-jarige talent Dennis Praet brak de ban na 25 minuten. Meteen na de rust leek de wedstrijd gespeeld toen Mbokani de 2-0 tegen de netten kopte.

Lokeren kwam echter heel snel terug in de wedstrijd. Twee knappe goals van Ivan Leko brachten de Waaslanders op gelijke hoogte.

Gillet scoorde een kwartier voor tijd het winnende doelpunt. In de slotfase trapte Mbokani nog op de paal.

Komend weekend begint de nieuwe competitie in de hoogste klasse. Anderlecht gaat op bezoek bij Kortrijk.