Anderlecht wint van Bergen, derby eindigt onbeslist

© FM Brussel
17/02/2014

In de hoogste voetbalklasse won Anderlecht zondag van Bergen, de laatste in de stand. In tweede klasse bleef het 0-0 in een teleurstellende derby tussen RWDM en White Star. In derde klasse B won Union met 1-0 van Hasselt.

Anderlecht deed dus wat het moest tegen rode lantaarn Bergen. Kljestan en Vargas tekenden voor de doelpunten. Ondanks de overwinning was de sfeer niet optimaal in het Constant Van den Stockstadion. Supporters uitten hun ongenoegen over het mindere spel van de laatste weken. Vooral de beslissing van coach John van den Brom om slechts één spits in het veld te brengen werd niet gesmaakt.

"Het belangrijkste is dat je wint en zo vertrouwen krijgt om beter te spelen", liet van den Brom opsteken.

Verdediger Olivier Deschacht, net 33 geworden, is maandagavond te gast in Luneddy Sport op FM Brussel.

In tweede klasse stond de derby tussen RWDM Brussels en White Star op het programma, maar net zoals in de heenwedstrijd bleek dat een maat voor niets. Het werd 0-0 na een gesloten wedstrijd met weinig doelkansen. Het was een bitsige partij, op en naast het veld. In de stand is RWDM gedeeld zesde, White Star staat dertiende.

In derde klasse B won Union met 1-0 van Hasselt. Met die overwinning klimt de ploeg uit Sint-Gillis naar de vijfde plaats. Leider Woluwe-Zaventem kreeg een 6-0-pandoering bij Ciney om de oren, en ziet de voorsprong op Verviers slinken tot twee punten. Diegem haalde uit tegen Berchem met 5-1 en staat veertiende, Grimbergen blijft laatste na een 0-0 bij Hoei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni