| Anders Dreyer zet al na tien minuten de 1-0 op het bord. Na een minutenlange tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt goedgekeurd.

Anderlecht wint van Cercle Brugge en verkleint zo de kloof met leider Union

© Belga
27/12/2023

Anderlecht heeft woensdag zijn jaar in de Jupiler Pro League afgesloten met een 2-0-overwinning tegen Cercle Brugge. Anders Dreyer (10.), met zijn dertiende van het seizoen, en Luis Vazquez (52.) zorgden voor de Brusselse goals. Paars-wit nadert als tweede in het klassement tot op zes punten van leider Union. Cercle valt als zevende voorlopig net buiten de Play-Off 1-plaatsen.

De partij in het Lotto Park begon op volle snelheid. Voor Cercle trapte Somers na nauwelijks zeventien seconden op de lat, weliswaar na voorafgaand buitenspel. Olaigbe zette Schmeichel aan het werk met een knal. De Vereniging miste topschutter Kevin Denkey, wiens moeder stierf op kerstdag, maar startte desondanks bijzonder enthousiast. Anderlecht bleef echter kalm en reageerde snel. Eerst werd een treffer van Delaney nog afgekeurd na een duwfout van Augustinsson, maar na tien minuten was het wel raak. Dreyer kreeg de bal in twee tijden voorbij Warleson. Na een lange VAR-check kwam de 1-0 definitief op het bord. Lijnrechter Devillers moest intussen gewisseld worden met een kuitblessure, vierde ref Staessens nam zijn plaats in.

Ook bij Anderlecht moesten vlak voor rust Sardella en Dolberg met hinder naar de kant. Thorgan Hazard kwam zo voor het eerst in anderhalve maand opnieuw op het veld. Na de pauze kwam ook Vazquez nog tussen de lijnen en hij deed al snel de boeken toe voor de Vereniging. De Argentijn scoorde de 2-0, op aangeven van Verschaeren. Paars-wit kwam vervolgens niet meer in de problemen. Een bedrijvige Vazquez vlamde nog eens tegen de lat. Ook Delaney viel nog uit met een blessure. Anderlecht gaat zo met blessurezorgen, maar ook een knappe ongeslagen reeks van elf wedstrijden, de winterstop in.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni