Tegen AA Gent hield Anderlecht woensdagavond de drie punten thuis. Het werd 4-1. Met nog twee wedstrijden te gaan is Sporting nu zeker van de derde plaats en het bijhorende ticket voor de Europa League. Een nieuwe landstitel is nog mogelijk maar dan moet paars-wit zaterdag gaan winnen op Standard.

Anderlecht-Gent was een vreemde wedstrijd. In het eerste halfuur domineerden de bezoekers en zagen we een Anderlecht zonder inspiratie en vertrouwen. Gent kwam dan ook op voorsprong toen een bal van Arbitman via het been van de wederoptredende Deschacht over Schollen in doel viel. Vlak voor rust kantelde de wedstrijd plots toen Lukaku scoorde op aangeven van Kljestan. Sporting nam het heft in handen en scoorde na de rust nog drie keer via Badibanga, opnieuw Lukaku en Suarez.

Met de 4-1-overwinning blijft Anderlecht op drie punten van Standard, dat Lokeren versloeg met 0-1, en komt het ook op drie punten van Genk, dat dinsdagavond kansloos verloor bij Club Brugge. Paars-wit maakt met nog twee wedstrijden voor de boeg met andere woorden nog kans op de titel maar dan moet het wel gaan winnen in het hol van de leeuw, bij Standard.

"De pers heeft ons afgeschreven maar wij zijn er altijd in blijven geloven," reageerde Suarez. "Het wordt heel zwaar op Standard, maar we hebben geen keuze: we moéten gewoon winnen op Sclessin."

"Hopelijk kunnen we zaterdag de reeks van Standard stoppen. De bal ligt in ons kamp," vulde trainer Ariël Jacobs aan.