| Remco Evenepoel beseft dat hij wereldkampioen is

Anderlecht zet Evenepoel in de bloemetjes voor duel tegen West Ham

© Belga
04/10/2022

RSC Anderlecht neemt het donderdag (18u45) op de derde speeldag van de Conference League in het Lotto Park op tegen West Ham United. Paars-wit bevestigt dinsdag dat kersvers wereldkampioen en Vuelta-eindwinnaar Remco Evenepoel voor de aftrap in de bloemetjes gezet zal worden. Ook de 'Legends 1976' krijgen een huldiging.

Evenepoel voetbalde in de jeugd voor Anderlecht en heeft nog steeds een nauwe band met de Brusselse club. "Remco, een kind van het paars-witte huis, zal voor de aftrap op het veld gehuldigd worden", klinkt het bij RSCA.

Het Europees duel met West Ham heeft voor Anderlecht bovendien een speciale betekenis. In 1976 wonnen de Brusselaars immers de Europa Cup II tegen de Engelsen en de club behaalde zo een eerste Europese trofee in zijn geschiedenis. Daarom zal Anderlecht donderdag, samen met de supporters, de spelers uit 1976 huldigen voor de wedstrijd.

Arie Haan, Jean Thissen, Peter Ressel, Michel De Groote en Michel Lomme bevestigden hun komst, meldt paars-wit. Frankie Vercauteren en Hugo Broos verblijven in het buitenland en zijn verhinderd, net zoals Jacky Munaron, Gilbert van Binst en Jan Ruiter.

"RSCA zal uiteraard ook een eerbetoon brengen aan de overleden helden zoals Rob Rensenbrink, François Van der Elst, Jean Dockx, Ludo Coeck en toenmalig trainer Hans Croon", aldus paars-wit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni