Marc Coucke voorzitter van RSC Anderlecht en general manager Luc Devroe tijdens een open training van de club op 14 april 2018 in Neerpede
© PhotoNews | Marc Coucke, voorzitter van RSC Anderlecht, met links van hem manager Luc Devroe .

Anderlecht zet in op jeugd: elf U17-spelers tekenen profcontract

© Belga
04/05/2018

Elf spelers van de U17 hebben bij RSC Anderlecht profcontracten voor twee à drie seizoenen ondertekend, zo maakte RSC Anderlecht vrijdag bekend tijdens een persconferentie in het Constant Vanden Stockstadion.

Het gaat om Jeremy Doku, Mathis Suray, Anouar Ait El Hadj, Lucas Lissens, Halim Timassi, Killian Sardella, Loic Masscho, Chris Kalulika, Yari Verschaeren, Antoine Colassin en Zacarias Antonio.

"Het is uiteindelijk toch de bedoeling dat er drie à vier tot in de A-kern geraken", vertelde RSCA-voorzitter Marc Coucke. "Daarnaast is de kans reëel dat er toekomstige Rode Duivels uitkomen. Een deel van hen zit immers nu al met de nationale U17 op het EK in Engeland."

Met de profcontracten wil Anderlecht geïnteresseerde clubs te snel af zijn. Vooral voor toptalent Jeremy Doku was er heel wat interesse, onder andere van Liverpool. "We zitten in de moeilijke situatie dat jongeren vanaf hun zestiende verjaardag profcontracten mogen tekenen. Vanaf hun dertien jaar worden ze al gesolliciteerd en gestalkt door buitenlandse clubs en makelaars. Wij stellen daar een sportief project tegenover. De club wil inzetten op jongeren en we kunnen aantonen dat spelers die lang bij Anderlecht gebleven zijn, de mooiste carrières hebben."

De man die de contracten met de spelers moet afronden, is kervers algemeen manager Luc Devroe. Voor hem was het de eerste persconferentie op Anderlecht. "Vooral in het geval van Doku is er met veel geld gezwaaid en aan die wedloop doen wij niet mee. Wij hebben een realistisch plan: het eerste doel voor deze jongeren is om over achttien maanden mee op stage te gaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Marc Coucke, RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni