Anderlecht ziet Kara Mbodj naar Africa Cup vertrekken

De Senegalese bondscoach Aliou Cissé heeft vrijdag zijn lijst van 23 spelers bekendgemaakt voor de Afrika Cup (14 januari-5 februari 2017) in Gabon. Anderlecht-verdediger Kara Mbodj is opgenomen in de selectie.

Vicekampioen Anderlecht moet het daardoor de komende maand zonder zijn sterkhouder achterin stellen. Met verdediger Kalidou Koulibaly (Napoli, ex-Genk) en Cheikhou Kouyaté (West Ham, ex-Anderlecht) zitten er nog twee oude bekenden in de selectie. Charleroi-middenvelder Amara Baby zit niet bij de geselecteerden. Senegal is op de Africa Cup ingedeeld in groep B samen met het Algerije van bondscoach Georges Leekens, Tunesië en Zimbabwe.

Ook AA Gent ziet met Kalifa Coulibaly hoogstwaarschijnlijk een speler naar de Africa Cup vertrekken. De Gentse spits maakt immers deel uit van de 26-koppige voorselectie van de Malinese bondscoach Alain Giresse, die ook Antwerp-verdediger Mamoutou N'Diaye opriep. Na de voorbereidende stage in Marokko beslist Giresse welke drie spelers er nog afvallen, alvorens de definitieve selectie op 4 januari aan de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) over te maken. Op de Africa Cup speelt Mali in groep D tegen Ghana, Egypte en Oeganda.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?