© RSC Anderlecht via Twitter | Met negen competitiedoelpunten is Onyekuru dit seizoen de clubtopschutter bij paars-wit.

Anderlecht ziet topschutter Onyekuru maanden uitvallen

VT
© Belga
23/12/2017

Anderlecht-aanvaller Henry Onyekuru heeft vrijdagavond in het met 1-0 gewonnen competitieduel tegen Eupen zijn mediale band afgescheurd. De Everton-huurling moet daarvoor onder het mes, zo maakte RSC Anderlecht zaterdag bekend.

"De medische staf staat in nauw contact met zijn moederclub Everton om te bepalen waar de Nigeriaan onder het mes zal gaan," klinkt het in de mededeling.

Met negen competitiedoelpunten is Onyekuru dit seizoen de clubtopschutter bij paars-wit. Tegen Eupen moest hij na 77 minuten naar de kant.

Ook Najar buiten strijd

Voor Anderlecht is het de tweede speler op enkele dagen tijd die out is. Deze week raakte immers ook bekend dat Andy Najar een operatie aan zijn hamstring moet ondergaan en daardoor opnieuw enkele maanden buiten strijd zal zijn.

De Hondurese international beleefde maandagavond weinig plezier aan zijn wederoptreden bij de beloften. Na amper vier minuten moest hij het veld geblesseerd verlaten. Medische beeldvorming wees uit dat het terug om een hamstringblessure gaat en dat een operatie onafwendbaar is. De 24-jarige rechterflankspeler, sinds januari 2013 aan de slag in Brussel, kwam dit seizoen nog maar in twee wedstrijden in actie voor Anderlecht.

Het uitvallen van Onyekuru zal de roep om aanvallende versterkingen bij coach Hein Vanhaezebrouck alleen maar groter maken.

Onduidelijkheid over wintertransfers

Na de overname van de club is het echter onduidelijk hoe Anderlecht komende maand de wintermercato zal aanpakken.

Omdat Marc Coucke eerst nog KV Oostende moet verkopen vooraleer hij zijn voorzittersmandaat bij RSC Anderlecht kan opnemen, is er een transitieperiode gecreëerd om de overgang af te ronden. Coucke strijkt zo pas op 1 maart in het Astridpark neer, waardoor Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck onduidelijke maanden in het verschiet heeft. Coucke maakte immers al snel duidelijk dat hij zich tijdens de komende wintertransfermercato nog niet met de Anderlechtse transferwinkel wil en kan bemoeien.

Van Holsbeeck eist dan weer duidelijkheid en steun van de raad van bestuur vooraleer er voortgewerkt kan worden. "Ik beslis niets meer zolang ik niet gesteund word door de bestuursleden", liet Van Holsbeeck vrijdag duidelijk verstaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Henry Onyekuru

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni