20180225_RSCAnderlechtMoeskroenTeodorczyk_Photonews

| De verguisde Pool toonde zich onder de nieuwe voorzitter meteen met zijn eerste hattrick voor de club.

Anderlecht zorgt voor spektakel bij eerste match onder Coucke

25/02/2018

Tot ver buiten het Astridpark kon men Marc Coucke zien glunderen na een uur voetballen tussen RSC Anderlecht en Moeskroen. Maar ondanks een 4-0 stand op dat moment, dankzij een hattrick van niemand minder dan Lukasz Teodorczyk, zag Coucke de bezoekers nog terugkomen tot 4-3. Morioka zorgde met zijn tweede van de avond gelukkig voor de Brusselaars nog voor de verlossende eindstand: 5-3.

Onder het goedkeurend oog van afscheidnemend voorzitter Roger Vanden Stock en de nieuwe mecenas Marc Coucke nam Anderlecht een uitstekende start. Ook Luc Devroe, die veel kans maakt om de opvolger van Herman Van Holsbeeck te worden, zag vanuit de tribunes van het Constant Vanden Stockstadion dat Anderlecht goed aan de wedstrijd begon.

Met de terugkeer van Leander Dendoncker en Adrien Trebel stond er in het openingskwartier geen maat op de thuisploeg, maar de Brusselaars wrongen meerdere kansen de nek om. Na 25 minuten brak Anderlecht dan toch de ban. Lukasz Teodorczyk won het kopduel, waarna Pieter Gerkens het snelst reageerde en het leer panklaar legde voor Ryota Morioka. De Japanner had zijn eerste treffer voor paars-wit maar binnen te duwen.

Een ontstellend zwak Moeskroen gaf niet thuis, Anderlecht profiteerde optimaal. Op slag van rust scoorde Teodorczyk vanaf de penaltystip zijn vijfde treffer van het seizoen. Scheidsrechter Lawrence Visser gaf een strafschop na contact tussen Georgios Galitsios en Morioka.

Marc Coucke was in de wolken na een uur voetballen, al moet hij nog werken aan de correcte schrijfwijze van de namen van zijn spelers.

Bibberen tot het einde

Na de pauze ging Anderlecht door op hetzelfde elan. Teodorczyk zette met het hoofd de 3-0 op het scorebord. Vier minuten later vervolledigde "Teo" zijn hattrick. Het inspireerde Coucke tot zijn eerste tweet als voorzitter van Anderlecht. "Er zijn zo van die perfecte voetbalweekends. 4-0 met Theo, Theo en Theo!!!", aldus de flamboyante zakenman.

Even later moest hij zijn woorden alweer inslikken ("Te rap gesproken"), want Taiwo Awoniy, invaller Benjamin van Durmen en Teddy Mezague brachten Moeskroen terug in de wedstrijd. Het bleef bibberen tot het einde voor Anderlecht, maar Morioka stelde in de blessuretijd de zege veilig. Na een blunder van doelman Logan Bailly scoorde hij zijn tweede van de avond.

In de stand wipt Anderlecht opnieuw over AA Gent naar de derde plaats. Moeskroen staat op de dertiende plaats in niemandsland.